2008. december 20., szombat

Vár állott, most kőhalom...


Na jó, új korában is inkább volt csúf mint vár, de a lényeg hogy az utolsókat rúgja a Kőbánya-kispesti vonat-busz-metróállomás és bazárkomplexum.


Első emlékem ezzel az objektummal kapcsolatban az, hogy általános iskolásként - Kőbánya városközpontban laktunk kölökgólya koromban - valami osztálymegmozduláson arra járva halálosan lenyűgözött a MÁV váróban az ételautomaták sora.




Akkoriban ezek a 'forgótáras' gépek mentek és persze nem gyümit árultak, hanem jó szar sütiket meg szendvicseket...



Na de vissza a tárgyhoz. Úgy rémlik valamikor tavasszal kezdték bontani ezt a sárga izét, akkor készültek (mobiltelefonnal) ezek a képek:




A kocsma előtt parkoló munkagép, és persze a kordon meglehetősen lelombozta a kocsma törzsközönségét, és ezáltal a tulajdonosokat is.





Ráadásul a környék alkeszeinek alkoholszint fenntartási esélyeit az is csökkentette hogy a földszinti kocsmákat, miegyebeket is ledózerolták.








Érdemes megfigyelni (téényleg, érdemes?) hogy a most lebontott épületet az átadás óta többször átépítették, ezen a képek a mozgólépcső tetejében elhelyezkedő patika fala látható a lépcső fölött, itt az átadáskor még hatalmas panorámaablak volt, nyilván joggal hisz oly szépek a környékbeli panelok, melyekre kilátás nyílt onnan.



Aztán nyáron, mindenféle jogi anomáliák miatt megállt a munka...:







...de csak hogy novemberben újult erővel essenek neki a hivatásos rontópálok, ezúttal tényleg csak azokat a szerkezeti elemeket meghagyva amik a leendő Köki-Terminálhoz való átjárást fogják a későbbiekben is szolgálni.








Decemberre ennyi maradt:

1 megjegyzés:

BoBBy 6 írta...

R.I.P. az űrbázisnak...

ami eddig töltötte az űrt, most pedig hagyja azt maga után.
(mint én azt a hét évet az újhegyen)
a jéghideg húgyszagban igazoltató rendőröket soha többet ne lássam
és kérem alássan
az úgy legyen!